Vare 1 til 10 av totalt 40

per side
Side:
  1. 1
  2. 2

Vårfarger fra Nepal

tirsdag 3. april 2018 09.29.29 Europe/Paris

Nepal er ikke bare hjemmet til noen av de mest fantastiske naturminner på planeten (nærmere bestemt Himalaya-fjellene), men byr også på masse unik kultur, mennesker og mat. For oss hos Sukhi, så er Nepal en uendelig kilde for interiør-inspirasjon. Du har kanskje allerede tatt en titt på våre fargerike ullkuletepper, men i dette blogg-innlegget skal vi vise deg hva fargene betyr i Nepal og hvilke tepper passer best til våren!

Alt du trenger å vite om Nepal

Nepal har en fascinerende og lang historie. Nepals historie går nemlig tilbake mer enn 2500 år, men mye av den gamle historien er ukjent. Mange av de UNESCO-stedene som er verdt å besøke, går faktisk tilbake til 1400-tallet.

fargene-av-nepal-til-interiør

Landet er dessuten et mekka for reisende som er glad i å gå på fjelltur på grunn av Himalaya-fjellene som tilbyr noen av de beste klatreturene i hele Asia. Faktisk så har Nepal åtte av de ti høyeste toppene i hele verden.

Det moderne Nepal er et fascinerende og veldig variert sted. Nabolandene har hatt en sterk innflytelse på det moderne nepalske livet som betyr at du kan se påvirkninger fra India, Tibet, Kina og til og med Mongolia. Nepal har over 30 etniske grupper, og med disse en stor variasjon i antall religioner og dialekter. Hinduisme er overveiende men landet integrerer også buddhisme og animisme.

Betydningen av farge i hinduismen

interiør-inspirasjon-til-våren

Credit: bloesemdesign.com

I hinduisme spiller farger en svært viktig rolle og har en svært dyp betydning, som går utover rene dekorative verdier. Riktig bruk av farger skaper et miljø som skal holde en person munter. Noen av de viktigste farger som blir brukt i religiøse seremonier er rød, gul, grønn og hvit.

Gul for eksempel, er fargen av kunnskap og læring. Den symboliserer lykke, fred og meditasjon, og er vårens farge i Nepal. Man har gule klær på seg og spiser gul mat på vårfestivaler over hele landet. Ugifte kvinner ofte tar på gule klær for å tiltrekke seg en mann og holde onde ånder unna.

Betydningen av farge i buddhismen

Hovedfargene som er involvert i buddhismen, er blå, svart, hvit, rød, grønn og gul, og hver farge unntatt for svart, blir tildelt en bestemt Buddha-gud. Grønt for eksempel, betegner ungdom, kraft, handling (karma) og harmoni. Fordi det er fargen i midten av spekteret, representerer det også balanse og er tilknyttet visuelt med de frodige trærne – og er derfor også en vårfarge!

håndlagt-grønn-ullkuleteppe

Nepalske farger i ditt hjem

Hvis du nå har fått lyst å introdusere fargene av Nepal i hjemmet ditt, er det bare å ta en titt på vår kolleksjon av nepalske tepper. Uansett om du velger en vårfarge som grønn eller gul, eller om du foretrekker pastellfarger, så har vi en hel del håndlagte ullkuletepper å velge mellom som forhåpentligvis gir deg mye glade nå på våren!

Sjekk ut Pinterest, Instagram og Facebook for mer flotte bilder av ullkuleteppene våre.

Posted in News By Vanessa

Bærekraftige tepper fra Tyrkia

onsdag 14. mars 2018 10.18.45 Europe/Paris

I de siste årene har en ny trend kommet fram i teppeindustrien som innebærer at eldre tepper får nytt liv for å utfylle det moderne hjemmet. I en tid der bærekraft og «hygge» er en av de største livsstilstrendene, har patchwork-tepper derfor blitt svært populære. Ikke bare fordi patchwork-tepper er svært bærekraftig, men også fordi de legger til litt farge inn i våre liv. I denne artikkelen vil vi derfor gjerne fortelle deg mer om patchwork-tepper fra Tyrkia.

Hvorfor skal du velge et patchwork-teppe?

Fordi de er vakre, bærekraftige, håndlagde og rimelige!

håndlagde-gjenfargede-patchwork-tepper

Selv om gjenbruk av produkter har blitt populær over hele verden, så ble patchwork-tepper først utviklet i Tyrkia, og det er her at du finner de beste verkene, laget med autentiske håndknyttede antikke tepper. Gjenbruk er ikke er noe nytt i Tyrkia, der husholdningsartikler er vanligvis reparert i stedet for å kastet – og det samme gjelder gjenfargede patchwork tepper.

Hva er fordelene med et gjenfargede patchwork-teppe?

Patchwork tepper tilfører omgivelsene både varme og karakter. Du vil elske disse teppene, hvor gamle tradisjonelle blomstermønstre og geometriske former skinner gjennom de nye, spennende fargetonene. Disse håndknyttede teppene er veldig slitesterke, og du vil kunne glede deg over dem i mange år fremover.

Hvordan er patchwork-tepper laget?

Patchwork-tepper er kunstferdig satt sammen av gamle teppestykker. Det første trinnet er å finne gamle tepper av høy kvalitet. Deretter starter arbeidet med å nøytralisere de gamle fargene. De fargenøytrale teppene blir gjenfarget med en ny farge.

bærekraftige-patchwork-tepper-fra-tyrkia

Så vasker og skyller våre flinke håndverkere dem grundig og de gjenfargede teppene blir tørket i solen. Neste trinnet er å skjære dem i biter. Bitene blir så satt sammen og merket, og deretter er teppet klart til å sys sammen for hånd. Det er nå vi kan se det nye patchworkteppet begynne å ta form. Når bitene er sydd sammen, blir teppet montert på et slitesterkt bakstykke av ren bomull og kantet for hånd. Før teppet blir sendt til kunden, foretar vi hos Sukhi en grundig kvalitetskontroll for å sikre at alt er som det skal.

Våre kolleksjoner

Her hos Sukhi tilbyr vi håndlagde patchwork-tepper fra Tyrkia. Hvert og ett av patchwork-teppene våre er et helt spesielt og unikt stykke brukskunst.Vi har fire forskjellige kolleksjoner patchwork tepper og tilbyr teppene i til og med 14 forskjellige farger. Alle teppene våre er blitt laget med kjærlighet av vår team i Istanbul.

Sjekk ut Pinterest, Instagram og Facebook for mer flotte bilder av patchwork-teppene våre.

Posted in News By Vanessa

Alt du trenger å vite om tyrkiske tepper

tirsdag 6. mars 2018 10.11.37 Europe/Paris

Tepper er en viktig del av kulturen i Tyrkia og har vært populært i landet i flere århundrer. Å eie et teppe fra Tyrkia har lenge vært en statussymbol for mange siden produksjonen av tyrkiske patchwork-tepper krever mye energi og tid. I dette blogginnlegg ønsker vi å fortelle deg alt du trenger å vite om tepper fra Tyrkia, enten du har lyst å kjøpe et slikt teppe selv eller bare ønsker å lære mer om den tyrkiske kulturen.

Historien av patchwork-tepper i Tyrkia

Tepper har vært en viktig del av det daglige livet til det nomadiske tyrkiske befolkningen i mange århundrer. Det eldste teppet vi vet om, har faktiskt blitt lagd i 7000 f.Kr.! Folk brukte tepper på veggene og gulvet i deres telt og senere stenhus, for å ha det varmere og koseligere.

multi-farge-tyrkisk-patchwork-teppet

I medelålder begynte kvinner med å bruke teppelagingen som en måte å uttrykke hva de føler og en måte gjennom å fortelle historier. Det sies at fargene som ble brukt i de forskjellige teppene gjenspeiler hva kvinnen tenkte og følte når teppet ble produsert.

Patchwork-tepper i dag

Patchwork-tepper er fortsatt en viktig del av den tyrkiske kulturen og man kan neppe besøke markedet i Istanbul uten å finne tusenvis av tepper på salg. Også i dag brukes teppene for å gjøre hjemmet varmere og koseligere og vi håper at du finner akkurat det teppet du ønsker her hos Sukhi.

Vi har et stort utvalg av patchwork-tepper, blant annet finner du her også det miljøvennlige alternativet som er et Hamp patchwork-teppe. Hvis du derimot leter etter noe som er veldig fargerik, kommer du å elske våre Kelim og Caput kolleksjoner. Disse er svært allsidige og kan brukes på forskjellige måter i ulike deler av huset.

vintage-designer-patchwork-teppet

Kelim patchwork-teppene blir satt sammen av stykker av 35-60 år gamle autentiske tepper mens Caput teppene blir laget av geiteull og vanlig ull, noe som gir dem et veldig mykt utseende. Uansett hvilket teppe du kjøper, så står en dyktig håndverker bak det, som har brukt mye tid, energi og kjærlighet på å lage akkurat det teppet du ønsker, slikt at du har mye glede med ditt eget teppe fra Tyrkia i årene fremover.

Sjekk ut Pinterest, Instagram og Facebook for mer flotte bilder av patchwork-teppene våre.

Posted in News By Vanessa

Sukhi og barn - Tepper til hele familien

tirsdag 20. februar 2018 15.29.18 Europe/Paris

Visste du at Sukhi-tepper egner seg ikke bare hvis du har kjæledyr som vi har forklart i forrige blogginnlegg, men også hvis du har eller ønsker deg barn? Utsmykningen av barnerommet er veldig viktig for foreldrene - det skal ikke bare være praktisk, men det skal også skal se flott ut og være allergivennlig.

Fordeler av et Sukhi-teppe

Vi hos Sukhi ønsker å møte disse forventningene og har derfor en vakker kolleksjon av filttepper som er fri for kjemikalier og som passer til enhver barnerom. Fortsett å lese for å finne ut hvorfor våre tepper er det beste valget når det gjelder tepper hvis man har barn.

fargerike-myke-tepper-til-barn

Våre filtkuletepper fra Nepal absorberer støy og støv, demper fotspor og gir babyen en myk overflate for kryping. Alle teppene er miljøvennlige og er håndlaget i små verksteder i Nepal eksklusivt av kvinner, som mottar rettferdig lønn for å belønne deres fantastiske arbeid.

Hvordan et Sukhi-teppe varer så lenge som mulig

Når man eier et teppe fra Sukhi og har et lite spedbarn i huset, så er det unngåelig at teppet noen gang blir skittent og trenger å vaskes. En av de enkleste tingene man kan gjøre, er å snu teppet fra tid til tid, ca. hver 6. måned. Ved å snu teppet fra tid til tid, så sikrer du at det slites jevnere og at det derfor varer lengre.

Det du bør gjøre når du mottar teppet ditt, er å støvsuge det grundig for å bli kvitt løse partikler som sitter igjen fra produksjonen og forsendelse. Du bør også støvsuge det regelmessig for å holde det fritt for støv og skitt. Teppet er verdifullt og det bør tas vare på. Gjør du det, så holder det seg vakkert i mange år.

tepper-til-lek-og-barnrommet

Kan man vaske et Sukhi-teppe?

Hvis du absolutt må vaske teppet ditt, når støvsuging ikke lenger fungerer, så anbefaler vi å gjøre det på en varm og solrik dag – altså kanskje ikke under den norske vinteren. Ta ullteppet ditt på et uteområde og spyl det med hageslangen. Deretter gnir du det forsiktig med en svamp som er dyppet i utvannet vaskemiddel for ull eller Zalo. Til slutt skyller du det og fjern alle såperestene. Deretter tørk det fort og grundig.

Hvis du følger alle disse rådene, så vil et Sukhi-teppe passe inn hvor som helst, også med barna.

Sjekk ut PinterestInstagram og Facebook for mer flotte bilder av teppene våre!

Posted in News By Vanessa

Sukhi-tepper og kjæledyr – Passer det sammen?

onsdag 7. februar 2018 10.51.26 Europe/Paris

Du har sett på nettsiden vår og forelsket deg i et Sukhi teppe – men du har en hund eller en katt og lurer på om det går an å kjøpe et helt nytt teppe uten at det blir ødelagt av kjæledyret ditt om en stund? Siden det er «hundens år» i den kinesiske kalenderen og «love your pet day» den 20. februar, forklarer vi i dette blogginnlegget hvorfor det er absolutt mulig å ha kjæledyr og et Sukhi teppe!

Fra den responsen som vi har fått fra våre kunder, så har vi oppdaget at ikke bare kundene våre elsker teppene våre, men også kjæledyrene deres.

Alle teppene våre er håndlagde av håndverkerne våre, noe som fører til at teppet er av høyere kvalitet og det gjennomgår en kvalitetssjekk før teppet blir sendt til deg, fordi vi ønsker at kvaliteten på teppet ditt skal være så høyt som mulig.

100% naturlig ull

All ull som brukes i teppene til Sukhi er 100% naturlige og kommer direkte fra friske sauer i New Zealand eller Marokko. Håndverkerne våre knyter ullen sammen på en sofistikert måte som gir et elegant resultat. Garnet er valgt av teamet vårt som skal bidra til at teppet får en fantastisk tekstur som kjæledyrene elsker. Man kan føle forskjellen på et masseprodusert teppe og et håndlagd teppe fra Sukhi.

håndlagt-teppe-og-kjæledyr

Et annet eksempel, er ullsløyfeteppene våre. De er utrolig myke på grunn av det høye nivået av lanolin og når det er ferdig kardet så blir det ujevnt, noe som gir det en naturlig følelse som andre tepper ikke gir. Dette arbeidet tar lang tid og krever mye arbeid, men resultatet snakker for seg selv. Ikke nok med at du får et fantastisk teppe som er varmt, mykt og helt naturlig, men du hjelper også håndverkerne våre og familien deres.

Et kunstverk som teppe

Det som er så flott med å kjøpe et teppe fra Sukhi, er at du får et flott teppe som varer utrolig lenge og som er et kunstverk i seg selv, særlig med tanke på at moten nå for tiden hele tiden byttes ut fortløpende. Du kan gi teppet ditt videre til dine egne barn, fordi det varer så lenge.

Og hvis teppet krever litt rengjøring etter tid, så er det ingen problem heller! Bare sjekk ut rengjøringsguiden vi har satt sammen og ditt Sukhi teppe kommer til å se helt nytt ut på kort tid.

Sjekk ut Pinterest, Instagram og Facebook for mer flotte bilder av teppene våre sammen med kjæledyrene til de fornøyde kundene våre.

Posted in News By Vanessa

Trender innenfor interiørdesign 2018

tirsdag 9. januar 2018 09.39.57 Europe/Paris

Året har begynt og det finnes allerede nye trender innenfor interiørdesign som du burde vite om! Visste du for eksempel, hvilken farge som er mest populær i 2018? Eller hvilket mønster som er det nye? Vi skal snakke om alle interiørtrender som vi synes du burde kjenne i det nye året i dette blogginnlegget!

Årets Pantone farge

Pantone fargen 2018 er ultrafiolett (blålilla)! Akkurat denne type farge er valgt fordi den er sterk og beskrives som «dramatisk, provoserende og tankevekkende, med egenskaper som inspirerer til fantasi og oppfinnsomhet».

Den er mer pyntet for det amerikanske markedet enn det skandinaviske fordi, på det amerikanske markedet ønsker de å motivere den amerikanske folkeånden med budskap som «Vær kreative, tiden er nå, få til endringer etc.».

ultrafiolett-teppe-pantone-farge-2018

Ultrafiolett passer derimot også til norske hjem hvis den brukes riktigt! Fargen er ikke en veggfarge, men en som passer til små møbler, og som skal være med på å gi interiøret det lille ekstra! Du kan til og med finne ultrafiolette håndlagede tepper her hos Sukhi!

Back to nature

Jordfarger og lyse farger helt generelt, er også etterspurt i 2018. Disse kombineres gjerne med møbler som er mye mørkere enn tidligere, slik som mahogni, mørk eik og møbler med valnøtt teksturer. I tillegg så er en ny trend at man bruker mye mer metall, da med farger og lys som er mye mørkere enn tidligere, slik som kobber- og nikkelfarger, som har tatt over for rose- og gullfarge.

Grønt er også av betydning i 2018 – nemlig i form av planter! Man bruker mye mer planter, særlig med mønster. Høres det rart ut? Et eksempel for planter med mønster er en plantevegg, som gir en fin farge, fersk C02 og man kan finne mange flotte planteoppsett å velge mellom. Dette kan også bare stå på golvet!

Svart og hvit mønstre blir også brukt oftere i 2018, for eksempel på sofa, puter, stoler og keramikk på gulvet. Dette mønstret gir en fersk og oppdatert vibbe for interiøret.

Tepper og brikker

På kjøkkenet så er det en ny trend med å bruke flettete brikker i forskjellige blå og grønne farger. Visste du at du kan få alle Sukhi tepper også som brikker? Vi har et stort utvalg av flettete brikker å velge mellom som alle blir håndlaget av våre flinke håndverkere i India, Nepal, Tyrkia og Marokko!

myke-håndlagte-ulltepper-til-hjemmet

En trend som ikke er ny men som også kommer til å ha betydning i 2018 er det danske «hygge»! Myke håndlagde ulltepper og runde Beni Ourain tepper kan bli brukt året rundt og gir hjemmet ditt et ekstra koselig følelse!

Hvilke trender skal du følge i 2018? Fortell oss gjerne på Instagram og følg oss på Pinterest og Facebook for mer inspirasjon til hjemmeinnredningen.

Posted in News By Vanessa

Et Sukhi år!

onsdag 27. desember 2017 12.08.54 Europe/Paris

Et Sukhi år!

Nå at julen er overstått og vi har feiret nyttårsaften, er det på tide å se tilbake på året som har gått og se frem til året som nettop har begynt. Sukhi har vært gjennom et utrolig år. Vi har lansert to nye kolleksjoner: Hygge-kolleksjonen fra India og runde/skreddersydde Beni Ourain-tepper fra Marokko.

koselige-ulltepper-til-våren

Den Indiske teppe-kolleksjonen har fått navnet etter den danske ‘hyggen’, ikke ulikt den norske ‘kos’ og er med på å øke gleden og hyggen som spres gjennom den nye kolleksjonen. I tillegg, så kommer de nye teppene i mange forskjellige farger, størrelser og design, som man selv kan velge. Dette vil øke ‘kosen’ enda mer!

Den nye kolleksjonen fra Marokko med runde og skreddersydde Beni Ourain-tepper, høres litt banalt ut, men det innebærer en helt ny måte å lage de tradisjonelle teppene på, noe som har krevd en del av håndverkerne våre. Vanligvis blir de tradisjonelle teppene laget firkantete med frynser, men nå kan Sukhi tilby runde, noe som gir en ny måte å dekorere hjemmet på.

I tillegg har vi publisert to videoer fra India og Marokko som viser hvordan Sukhi har vært med på å hjelpe livene til håndverkerne. Når du bestiller fra oss, så bestiller du direkte fra håndverkerne, med ingen mellommenn. Du får det ferdige produktet fra håndverkerne, og hvis du er fornøyd, så kan du ta kontakt direkte med den personen som laget teppet for å takke vedkommende.runde-Beni-Ourain-tepper

Det vi hos Sukhi har vært med på å hjelpe med, er å gi håndverkerne en rettferdig lønn og et bra arbeidsforhold siden håndverkerne våre kan jobbe hjemmefra, forsørge seg selv og la barna sine ta en utdanning. Alt dette øker livskvaliteten ikke bare for håndverkerne og deres nærmeste familie, men samfunnet rundt dem. Med andre ord, så er Sukhi med på å hjelpe samfunn med å forbedre livet sitt.

Men dette kunne ikke vært mulig uten kundene våre. Det er dere som bestiller de fantastiske teppene som disse fantastiske håndverkerne våre lager, og som videre sørger for at disse håndverkerne kan fortsette med det de elsker, også i 2018, nemlig å lage håndlagte tepper på den tradisjonelle måten.

Takk for at du er med og støtter Sukhi. Vi ønsker deg og dine kjære en fantastisk 2018 med mye glede!

Hva er dine planer til 2018? Fortell oss gjerne på Instagram og følg med på Facebook og Pinterest

Posted in News By Vanessa

Hvordan Sukhi-håndverkere feirer nyttår

mandag 18. desember 2017 10.46.00 Europe/Paris

Hvordan Sukhi håndverkerne feirer nyttår

Året er nesten over og vi nærmer oss 2018 med stormskritt. Vi lager planer om alt som skal endres i det nye året – vi ønsker å gå på tur oftere, tilbringe mer tid med familien, og bruke mindre penger på ting som vi egentlig ikke trenger. På nyttårsaften feirer vi hele natten, og når ferien er over og vi er tilbake på jobb og hverdagen, glemmer vi fort hva vi egentlig hadde planlagt for det nye året.

Men er det egentlig alle mennesker i hele verden som tilbringer nyttårsaften slik? Du visste kanskje at vi har flinke håndverkere i Marokko, Nepal, India og Tyrkia og at folk der allerede tilbringer julen litt annerledes enn vi gjør det, men hva med nyttår?

Vi har spurt våre ansatte om hvordan de bruker å feire nyttår i landet sitt!

Nyttårsfeiring i Nepal

nytt-år-nytt-teppe

I Nepal finns det 7 ulike nyttårsfeiringer som bestemmes av månesyklusen. En av feiringene er Navavarsha som blir feiret i den andre uken i april. Dagen tilbringes vanligvis med et besøk i et tempel for å ofre gaver til gudene. På Navavarsha er det også vanlig å gjennomføre idrettskamper for ungdom.

Nyttårsfeiring i India

I India finns det også mange forskellige nyttårsfeiringer, basert på folkegruppe og religion av befolkningen. For eksempel, folk som tilhører Sikh-religionen feirer nyttår i april og feiringen kalles for Baisakhi.

Også Tamil-folket feirer nyttår i april men feiringen kalles Puthandu. På denne dagen blir inngangene til huset lyst opp for å få bort mørket og alt som er ille.

Nyttårsfeiring i Marokko

Nyttårsfeiringen i Marokko er veldig lik feiringen i Norge. Folk feirer den 31. desember med å tilbringe tid med familien og vennene sine, og med å spise god mat. Mange marokkanere lager nyttårsforsett for å bli en bedre person i det nye året, mens andre gir gaver til sine nære og kjære.

fargerik-ullkule-teppe

Et bilde lånt fra JaimeesWelt

Nyttårsfeiring i Tyrkia

Å gi gaver til familien og vennene sine er også en vanlig nyttårstradisjon i Tyrkia. Dessuten er det mange som er overtroiske i Tyrkia og derfor er det mange som, for eksempel, har på seg røde underbukser, siden dette skal føre til lykke i det nye året.

En annen overtro er å strø salt ved inngangen til huset ved midnatt som også skal føre til mye lykke.

2018 hos Sukhi

I 2018 skal vi hos Sukhi jobbe videre med å sørge for at håndverkerne våre blir betalt høyere lønn enn det som er vanlig i landene sine, og at håndverkerne har det bra på jobben, slik at de kan gjøre det de ønsker: å videreføre den gamle håndverkstradisjonen og å spre glede med håndlagede tepper!

Hvordan feirer du nyttår? Fortell oss gjerne på Instagram og følg oss på Pinterest og Facebook for mer inspirasjon til hjemmeinnredningen.

Posted in News By Vanessa

Juletradisjoner hos Sukhi

fredag 1. desember 2017 13.40.16 Europe/Paris

Juletradisjoner hos Sukhi

Endelig er det desember og vi nærmer oss jul! Vi handler julegaver til våre nære og kjære, vurderer hva vi ønsker oss selv (kanskje står et håndlaget teppe på ønskelisten i år?), og vi er opptatt med å planlegge maten til julaften.

Har du noen gang lurt på hvordan andre land feirer jul? Som du kanskje vet, så produserer vi hos Sukhi teppene våre i 4 forskjellige land: Nepal, India, Marokko og Tyrkia. Hvordan feires julen der? Feires det i det hele tatt? Les videre for å finne ut!

Juletradisjoner i Nepal

I Nepal feires jul ikke på 24. desember men på 25. desember. Ikke alle mennesker i Nepal er kristen, bare omkring 2 millioner mennesker i Nepal er faktisk det, men de som er det, feirer jul på samme måte som vi gjør det. Folk er opptatt med å handle gaver, lage mat til familien sin, og går til kirken på julaften.

På selve julaften spises det for eksempel kylling eller kalkun, og pudding til dessert. Mange av våre ansatte feirer jul på denne måten og er like glad i helligdagene som vi er.

sukhi-teppe-som-julegave

Juletradisjoner i India

I India finnes det flere kristne, 25 millioner, men jul er bare en liten del av den indiske kulturen siden kristne bare utgjør 2,5% av befolkningen! De fleste kristne i India bor i Mumbai og Goa og julen feires der på en veldig lik måte som i Norge. Folk går på midnattstjeneste i kirken og spiser mye god mat.

Juletrær finnes det derimot ikke i India men folk pynter palmetrær!

Juletradisjoner i Marokko

De fleste mennesker i Marokko er muslimsk så julen feires ikke av lokalbefolkningen, men det finnes utlendinger og turister i de større byene som Marrakech eller Rabat, som feirer jul. Siden Marokko har vært en fransk koloni tidligere, så finnes det noe fransk julegodteri i butikkene og bakeriene der.

jul-i-marokko

Juletradisjoner i Tyrkia

På lik linje som Marokko, så er Tyrkia også et muslimsk land, men julen feires av mange turister som drar til Syden for å nyte været og varmen under den kalde og mørke norske vinteren.

Det finnes også noen kristne kirker i Istanbul, der julegudstjeneste avholdes på like måte som i Norge.

Jul hos Sukhi

Som du sikkert vet, så sørger vi hos Sukhi for at håndverkerne våre i disse landene har råd til å sende barna sine til skolen. Hvis du kjøper et Sukhi-teppe som julegave i år, støtter du håndverkerne våre, og for det vil vi bare si takk! God Jul!

Har du noen gang vært utenlands for å feire jul? Fortell oss gjerne på Instagram og følg oss på Pinterest og Facebook for mer inspirasjon til hjemmeinnredningen.

Posted in News By Vanessa

Sukhi moderniserer tradisjonelle Berber-tepper

tirsdag 28. november 2017 00.00.00 Europe/Paris

Sukhi

 Sukhi moderniserer tradisjonelle Berber-tepper

Bedriften med fokus på sosial verdiskapning er den første som tilbyr Beni Ourain-tepper i en unik variasjon av farger, mønstre og former. Kunder kan bruke Sukhi sine nettverktøy til å designe sine egne produkter. Hvert teppe er laget for hånd av kvinnelige håndverkere i Marokko. De er tilbudt rettferdige lønnsvilkår og gode arbeidsforhold.

Skreddersydd-beni-ourain-rosa 

Skreddersy ditt eget Berber-teppe på nett

Beni Ourain-tepper bringer luksus, komfort og varme til ethvert rom. De tradisjonelle Berber-teppene er lagd av ekte ull fra Atlasfjellene, og gir kunder et naturlig og behagelig teppe under føttene. Sukhi sine nettsider tilbyr kunder muligheten til å designe og godkjenne sitt teppe ved å velge mellom fem forskjellige farger og fem forskjellige mønster. Beni Ourain-teppene kan også bestilles med eller uten frynser, i hvilken som helst størrelse. Sukhi tilbyr Berber-tepper i nesten uendelige kombinasjoner – noe som er helt unikt.beni-ourain-tepper-skreddersydd-rosa-grått-brunt

stiftere-av-sukhi-nasia-burnet-wouter-durville

Stiftere av Sukhi

Sukhi er de første som tilbyr runde Beni Ourain-tepper

Denne sommeren ble Sukhi sine håndverkere i Marokko opplært svært detaljert i hvordan de skal lage runde Berber-tepper. Dette er noe svært få kan. Det er sann innovasjon som nå lar Sukhi tilby runde Beni Ourain-tepper til sine kunder. De runde teppene kan også bli skreddersydd til enhver kundes farge- og mønsterpreferanser.

beni-ourain-tepper-runde

Ny video viser sosial verdiskapning

Sukhi har nettopp publisert en vakker, ny video som viser hvor og hvordan våre håndverkere lager Beni Ourain-teppene. Tre håndverkere deler sine historier om hvordan Sukhi har forbedret livene deres og livene til deres familier.

Hvert teppe er laget for hånd av en kvinne i Marokko, som får opptil 2-3 ganger bedre betalt enn den gjennomsnittlige arbeideren i sin region. Håndverkere kan arbeide hjemmefra, forsørge seg selv, og la sine barn fullføre utdanning. Når en håndverker har fullført et teppe kan kunder finne hennes navn på merkelappen til teppet, og etterpå sende henne en mail for å takke for det vakre arbeidet.

 Om Sukhi

Håndlagde tepper direkte fra håndverkerne. Sukhi betyr glede på Nepalsk. Sukhi ønsker å gjøre mennesker glade: håndverkerne som lager våre tepper, deres familier, og våre kunder. Folk kjøper Sukhi-tepper i visshet om at de vil motta fantastiske håndlagde tepper, og at de kjøper direkte fra personen som lagde det. Sukhi bringer glede og kvalitet i håndlagde tepper til hjem over hele verden. Besøk www.sukhi.co.no for mer informasjon.

slik-lages-beni-ourain-tepper

Posted in News By Vanessa

Vare 1 til 10 av totalt 40

per side
Side:
  1. 1
  2. 2