Vare 1 til 10 av totalt 46

per side
Side:
  1. 1
  2. 2

Hvordan velger man et teppe til barnerommet?

torsdag 21. juni 2018 09.39.14 Europe/Paris

Du vil legge til et teppe til barnerommet, men det er et vanskelig valg? Det er sant at valget av et teppe kan være vanskelig. Du må velge modell, farge, materiale, form eller til og med størrelsen. Når det er sagt, selv om oppgaven virker vanskelig så ikke gi opp! Fordi teppet er et viktig element i dekorasjonen av et rom, og det vil legge til et fint preg av stil til barnets rom. Husk at et teppe i et barnerom også kan brukes som lekematte.

lego-teppe-multi-farge-teppe-barn

Motstandsdyktig og lett å vedlikeholde

Når du kjøper et teppe, så er det viktig å ta deg tid for å gjøre det beste valget i henhold til bruken som vil bli gjort av det. For eksempel, må du finne et teppe som oppfyller kvalitets- og vedlikeholdskriteriene du leter etter. Sukhi-tepper er spesielt hyggelige og holdbare, barnet ditt vil ha det gøy på det - med bilene eller dukkene!

Når det gjelder vedlikehold, så vil støvsugeren være din gode venn! Faktisk så er støvsugeren den beste måten å fjerne smuler og støv. Når det er sagt, så er vårt råd om regelmessig bruk av støvsugeren på teppet avhengig av materialet. For eksempel, for våre tepper laget i Tyrkia, anbefaler vi bruk av støvsugeren noen ganger etter å ha ristet den. På den annen side vil ulltepper, det vil si våre indiske tepper, tåle slitasje bedre hvis de støvsuges regelmessig.

Et behagelig og myk teppe

Våre tepper er laget av naturlige fibre og ren ull. Teksturen deres er spesielt hyggelige og vi er sikre på at barna vil elske å bruke tiden på det! Enten rundt eller rektangel, så kan lekematten brukes til å avgrense barnets lekeområde.

runde-følte-rug-barna-lilla-svart

Vår tradisjonelle nepalske ullkuletepper er både estetiske og komfortable. En av våre mest populære stiler for barnas rom er vårt hvite ullkuleteppe.

Dette teppet vil forbløffe småbarn med sin myke og varme tekstur, og vil glede foreldrene med stabilitet og eleganse.

Sterke farger

Det er velkjent at barn elsker farger, hvorvidt de er stimulerende, lyse eller pastell. Ta gjerne et lyst eller pastellfarget teppe avhengig av stilen på barnerommet. Teppet vil legge til et snev av farger, stil og lysstyrke.

PS: Sjekk ut PinterestInstagram og Facebook for mer flotte bilder av ullkuleteppene våre!

Posted in News By Vanessa

Innredningsideer med mønstre

mandag 11. juni 2018 11.25.34 Europe/Paris

Mønstre kan forvandle et enkelt og kanskje litt kjedelig rom til en koselig plass der alle føler seg bra. Her hos Sukhi, så har vi ulike tepper med mønstre å velge mellom, og du kan til og med designe ditt eget teppe selv. I dette innlegget derimot, vil vi gjerne gjøre deg oppmerksom på berberteppene våre, siden Sukhi er de første som tilbyr runde berbertepper med mønstre og i forskjellige farger!

beni-ourain-tepper-skreddersydd

Kunsten av å lage et berberteppe

I fjor sommer ble Sukhi sine håndverkere i Marokko svært detaljert opplært i hvordan de skal lage runde berbertepper. Dette er noe svært få kan. Det er en sann innovasjon som nå lar Sukhi tilby runde Beni Ourain-tepper til sine kunder. De runde teppene kan også bli skreddersydd til enhver kundes farge- og mønsterpreferanser.

Å innrede med mønstre

Som designer finner vi det svært viktig at alle kan implementere sin egen interiørdesignstil ved hjelp av kvalitetsprodukter. Effekten av et rom som helhet er hovedsakelig bestemt av gulvbelegget. Av denne grunnen bør det få spesiell oppmerksomhet i interiørdesignet. Hvorvidt det er teppe-, flis- eller parkettgulvet som preger rommets karakter.

Tepper er en fin ide i hjemmet for å sette opp roligere områder som stuer eller soverom. Spesielt tepper i lyse farger kan gjøre et rom se mer romslig ut. Jo lettere teppe, desto mer vil det skinne.

lyse-berbertepper-fra-marokko

Ordet som best beskriver disse spesielle håndlagde teppene er eleganse. Det er garantert at dette betyr vakker dekorasjon, magi og gnister hvor det passer.

Mens noen rom ser bra ut med noen få farger, trenger andre et nøytralt utseende. Mønstret tepper gir rik, visuell kompleksitet og raffinement til rommet, men samtidig skape en beroligende og varm atmosfære.

Skreddersy ditt eget berberteppe på nett

Beni Ourain-tepper bringer luksus, komfort og varme til ethvert rom. De tradisjonelle berberteppene er lagd av ekte ull fra Atlasfjellene, og gir kunder et naturlig og behagelig teppe under føttene.

beni-ourain-tepper-runde

Sukhi sine nettsider tilbyr kunder muligheten til å designe og godkjenne sitt teppe ved å velge mellom fem forskjellige farger og fem forskjellige mønstre. Beni Ourain-teppene kan også bestilles med eller uten frynser, i hvilken som helst størrelse. Sukhi tilbyr berbertepper i nesten uendelige kombinasjoner – noe som er helt unikt.

Design ditt eget teppe med mønster og ta med et ekte stykke Marokko inn i hjemmet ditt!

PS: Sjekk ut PinterestInstagram og Facebook for mer flotte bilder av ullkuleteppene våre!

Posted in News By Vanessa

Derfor burde du rengjøre ullkuleteppet ditt regelmessig

mandag 28. mai 2018 09.16.57 Europe/Paris

Ullkuleteppene våre er av overlegen kvalitet, og vi vil gjerne holde de myke så lenge som mulig. Hos Sukhi er vi stolte av kvaliteten på teppene som våre håndverkere lager i Kathmandu, Nepal. Her er noen forslag på hvordan du kan ta vare på Sukhi-teppet ditt.

Våre ullkuletepper er laget av ull fra New Zealand av høyeste kvalitet og den er betraktet som en av de hviteste, reneste og mykeste ullene i verden.

Den utrolige fargeteknikken og kvaliteten på fargene som brukes, sørger for at teppet opprettholder de samme fargene som du forelsket deg i. Selv om teppet slites mye i hverdagen, så vil ikke fargene forsvinne.

hvordan-ta-vare-på-ullkuletepper

Bilde lånt fra: www.pastelowakropka.pl

Ullegenskaper du bør vite om

Ull er et naturlig materiale som gjør teppet biologisk nedbrytbart og mer miljøvennlig enn kjemisk fargete tepper laget av syntetiske materialer.

Ulltepper er naturlig motstandsyktig mot slitasje fordi ullfibrene er sterke og sikrer for at teppet ikke mister fasongen sin. Rengjøring av Sukhi sine ullkuletepper er ikke vanskelig på grunn av at det er dekket av et vokslignende materiale som sørger for at smuss og væske ikke trekker seg så langt inn i fibrene fordi det beskytter overflaten.

Ulltepper absorberer overdreven støy veldig bra og ikke minst, så er de myke og behagelige å gå på.

Generell pleie og vedlikehold av ullkuletepper

hvordan-rengjøre-ullkuleteppe

Bilde lånt fra: @bloesemblogs

Takket være den naturlige vokslignende beskyttelsen, så tar det lengre tid for smuss å trekke inn i teppet og lage merker i teppet. Bare bruk en våt klut og trykk forsiktig på det stedet som er skittent, dette er vanligvis nok for å bli kvitt flekkene.

Men forebygging er bedre enn å fikse problemer, så sørg for å ha det så ryddig og støvfritt som mulig i huset ditt. I tillegge så burde man ikke gå med skitne sko på teppene for å unngå flekker.

Hvis du støvsuger tepper så sørger du for at smuss og støv ikke får tid til å sette seg fast i fibrene. Vi anbefaler at du bruker en våt klut enn noe annet, da dette kan skade fibrene. Men å støvsuge er nok det beste, da det er den mest effektive måten å fjerne støv på som over tid kan gjøre fargene matte og det er lettere å fjerne hår fra kjæledyrene.

Dyp flekkbehandling

fargerik-ullkuleteppe-fra-nepal

Hvis tepper ditt blir skittent til tross for din beste innsats, fjern flekkene umiddelbart. Ikke gni flekkene utover med en våt klut, men dypp den på teppet for å bli kvitt flekken på best mulig måte. Du kan bruke eddik eller ammoniakkløsning for å fjerne kaffe, vin eller blodflekker. Leirflekker skal man vente med å fjerne til det har størknet for å deretter løsne med en smørkniv før man bruker støvsugeren.

En årlig dyp rensing av teppet vil sikre lang levetid og holde det mykt og lyst. Hvis du er i tvil, så er det alltid anbefalt å ringe tepperengjøringstjenester for best mulig hjelp.

PS: Sjekk ut Pinterest, Instagram og Facebook for mer flotte bilder av ullkuleteppene våre!

Posted in News By Vanessa

Et lite stykke India i Norge

fredag 11. mai 2018 10.09.16 Europe/Paris

India er et utrolig fargerikt land som er bebodd av mer enn 1 milliard mennesker. Her bor mange forskjellige folk som alle har sin egen kultur og sine egne tradisjoner, samt sitt eget språk og religion. Vi hos Sukhi er veldig stolte over å produsere noen av teppene våre i dette herlige landet og er glade for å kunne representere hvor variert India er som et land i teppekolleksjonen vår. Hvis du tar en titt på webshoppen vår, ser du at vi tilbyr mange forskjellige tepper fra India, for eksempel fargerike filttepper, steintepper eller flettede filttepper. Sistnevnte er ganske ny i kolleksjonen vår og vi tenkte det hadde vært fint å introdusere disse i dette blogginnlegg!

Flettede filttepper fra India

De flettede filtteppene våre, som er laget i India av 100 % ull, er helt spesielle. Filting av ull, eller toving, er sannsynligvis verdens eldste tekstilteknikk. Filt er et tykt tekstil av dyrehår eller ull som er presset tett sammen så det filtrer seg til et svært kompakt og varmeisolerende stoff. Filttepper gir friskhet og karakter til ethvert interiør, og den myke ullen er varm og innbydende.

hygge-følelsen-med-filtteppe

Bilde lånt fra: @evaevuxxy

De er håndknyttet i India av flak av filtet ren, ny ull fra New Zealand. Hvert teppe er laget av en kombinasjon av mange forskjellige flak. Arbeidet med å knytte disse teppene er møysommelig, og resultatet er vakkert og elegant. Ullen som brukes i disse teppene er nøye utvalgt av Sukhi. Vi sørger for at den er av aller beste kvalitet. Det gir teppene det spesielle utseendet, den deiligefølelsen og holdbarheten som kjennetegner Sukhi-tepper. Dessuten er teppene våre miljøvennlige.

India møter Norge

Sukhis flettede filttepper kommer i seks vakre farger som passer til ethvert rom. Kunsthåndverkerne våre farger dem for hånd. Og størrelsen kan tilpasses kundens ønske. Et flettet filtteppe er praktisk, men samtidig luksuriøst og gir deg den koselige hygge-følelsen som vi alle elsker så mye!

hvordan-å-style-et-flettet-filtteppe

Bilde lånt fra: @rohouseproud

Vet du hva det beste med kjøpet av et flettet filtteppe fra India er? Med hver kjøp støtter du Sukhis team av kardere, spinnere og vevere i India som lager teppene etter den gamle tradisjonen helt for hånd. Vi betaler håndverkerne som jobber for oss 2-3 ganger gjennomsnittlig lønn i regionen. Sammenlignet med lokale forhold har de derfor en relativt høy levestandard, kan forsørge familiene sine og betale skolegang for barna sine.

Takk for at du velger et Sukhi-teppe!

PS: Sjekk ut Pinterest, Instagram og Facebook for mer flotte bilder av filtteppene våre!

Posted in News By Vanessa

Inspirasjon til 17. mai

fredag 27. april 2018 15.01.42 Europe/Paris

Nå er det mai og 17.mai-feiringen er rett rundt hjørnet. Skal du invitere familien og vennene i år til brunsj eller kaffe og kake? Mangler du litt inspirasjon til hvordan du skal arrangere bordet? Og hvor mye pynt er egentlig for mye? Bare slapp av og ta en liten pause! I dette innlegget skal vi presentere for deg litt inspirasjon til 17. mai-borddekorasjonen og vise deg hva Sukhi-tepper har med dagen å gjøre!

Hvordan pynte bordet til 17. mai

Ja, vi elsker dette landet – og kanskje 17.mai-feiringen aller mest! Vi stryker bunaden og renser sølvsmykket. Vi tilbringer flere timer på kjøkkenet for å lage kransekake og stresser med at alt skal være perfekt til den store dagen!

17.mai-borddekorasjon

Bilde lånt fra: @budgetproof.nl

Men stresser vi kanskje litt for mye? Er ikke det enkle ofte det beste? Men hvordan skal du nå dekorere bordet til 17.mai-feiringen uten å bli skikkelig stresset og uten å bruke altfor mye pynt?

Vi ser svaret i teppene våre! Ja, det høres kanskje litt sprøtt ut men visste du at du kan få hvilket som helst Sukhi-teppe også som bordbrikke? Vi har et flertall av brikker å velge mellom: store brikker til kakeformen og mindre brikker til kaffekopper; brikker laget av ullkuler fra Nepal eller brikker laget av flettede- eller til og med steintepper fra India, brikker med eller uten mønster, og brikker i hundrevis av forskjellige farger!

Alle brikkene blir håndlaget av våre flotte håndverkere, akkurat som teppene våre, og du kan nesten være sikker på at det er ingen andre i familien som kommer å ha de samme brikkene på bordet!

Bordbrikker til mange anledninger

inspirasjon-til-17.mai-eller-konfirmasjonsbord

Bilde lånt fra: @home.of.a.citymom

Sukhi-bordbrikkene egner seg selvfølgelig ikke bare til 17.mai-feiringen og du trenger nok ikke å velge brikker med nasjonalmønsteret. Du kan også rett og slett velge enkle men ikke mindre elegante grå eller sort-hvite brikker som også egner seg til konfirmasjonsbordet eller til og med julebordet!

Uansett hvilke brikker du velger, så kan du være helt sikker på at disse er laget med mye kjærlighet og av det beste ullet som finnes! Sjekk ut vår kolleksjon av ullkulebrikker fra Nepal eller ta en titt på våre fine flettede tepper og brikker.

Til slutt så ønsker vi deg bare en helt fantastisk 17.mai-feiring med dine nære og kjære og en avslappet helg etterpå!

PS: Sjekk ut Pinterest, Instagram og Facebook for mer flotte bilder av brikkene våre.

Posted in News By Vanessa

Hvordan skaper du et koselig hjem til sommeren

mandag 16. april 2018 11.05.43 Europe/Paris

Som sommeren nærmer seg, kan noen være litt skuffet over at den koselige tiden av året faller bak oss. Men ingen grunn til bekymring! Hygge er ikke bare begrenset til vinteren! Faktisk tar den danske ritualen om å nyte livets enkle gleder på seg et helt nytt liv om sommeren.

I denne artikkelen viser vi deg noen få enkle triks for hvordan du enkelt kan lage et koselig sommerhus uten å bli kvitt alle tepper og puter. Tvert imot, så viser vi deg hvordan og hvorfor flettede ulltepper passer perfekt til den norske sommeren!

sommer-teppe-til-balkongen-eller-uteplass

Bilde lånt fra: @eclectichamilton

Hygge og friluftsliv

Mange nyter sommeren med å tilbringe så mye tid som mulig utendørs. Det er selvfølgelig koselig å gå på tur om sommeren men noen gang ønsker man også å bare slappe av. Å skape en koselig uteplass, enten i hagen eller på balkongen, er derfor vesentlig for å ha det koselig om sommeren.

I værmere strøk liker folk å bli kvitt alt fra pledd til pute men siden norske sommerkvelder (og dessverre også mange sommerdager) kan være ganske kjølig, synes vi at du burde absolutt beholde tekstilene – og kanskje legg til et ullteppe på balkongen eller uteplassen for å ha det ekstra myk og koselig!

Hva er koseligere en å sitte ute med familie og venner, spise god mat og nyte sommeren? Gjestene dine kommer til å elske besøket hos deg enda mer hvis du innreder uteplassen med noen stearinlys, noen lysslynger, et bordlykt, kanskje noen pledd, koselige puter og et behagelig teppe! Det er ikke mange som har tepper på balkongen eller uteplassen sin og derfor vil et Sukhi-teppe skape den wow-effekten om sommeren som du kanskje leter etter!

hvordan-opprettholder-man-hygge-i-sommer

Bilde lånt fra: apartca.fr

Sukhi-tepper som passer til sommeren

Hos oss kan du velge mellom mange forskellige ulltepper i flere størrelser, uansett om du letter etter noe som er enkelt og lett, men fortsatt stilig – som, for eksempel, våre flatvevede tepper – eller noe som tillegger litt farge til hagen din. I så fall kommer du å elske Hygge-kolleksjonen vår av ull- og filttepper fra India, som er tilgjengelig i flere forskellige farger, mønstre og stiler.

Uansett hvilket teppe du bestemmer deg for, ønsker vi deg en fin og solrik sommer med mye kos og hygge!

PS: Sjekk ut Pinterest, Instagram og Facebook for mer inspirasjon til sommeren!

Posted in News By Vanessa

Vårfarger fra Nepal

tirsdag 3. april 2018 09.29.29 Europe/Paris

Nepal er ikke bare hjemmet til noen av de mest fantastiske naturminner på planeten (nærmere bestemt Himalaya-fjellene), men byr også på masse unik kultur, mennesker og mat. For oss hos Sukhi, så er Nepal en uendelig kilde for interiør-inspirasjon. Du har kanskje allerede tatt en titt på våre fargerike ullkuletepper, men i dette blogg-innlegget skal vi vise deg hva fargene betyr i Nepal og hvilke tepper passer best til våren!

Alt du trenger å vite om Nepal

Nepal har en fascinerende og lang historie. Nepals historie går nemlig tilbake mer enn 2500 år, men mye av den gamle historien er ukjent. Mange av de UNESCO-stedene som er verdt å besøke, går faktisk tilbake til 1400-tallet.

fargene-av-nepal-til-interiør

Landet er dessuten et mekka for reisende som er glad i å gå på fjelltur på grunn av Himalaya-fjellene som tilbyr noen av de beste klatreturene i hele Asia. Faktisk så har Nepal åtte av de ti høyeste toppene i hele verden.

Det moderne Nepal er et fascinerende og veldig variert sted. Nabolandene har hatt en sterk innflytelse på det moderne nepalske livet som betyr at du kan se påvirkninger fra India, Tibet, Kina og til og med Mongolia. Nepal har over 30 etniske grupper, og med disse en stor variasjon i antall religioner og dialekter. Hinduisme er overveiende men landet integrerer også buddhisme og animisme.

Betydningen av farge i hinduismen

interiør-inspirasjon-til-våren

Credit: bloesemdesign.com

I hinduisme spiller farger en svært viktig rolle og har en svært dyp betydning, som går utover rene dekorative verdier. Riktig bruk av farger skaper et miljø som skal holde en person munter. Noen av de viktigste farger som blir brukt i religiøse seremonier er rød, gul, grønn og hvit.

Gul for eksempel, er fargen av kunnskap og læring. Den symboliserer lykke, fred og meditasjon, og er vårens farge i Nepal. Man har gule klær på seg og spiser gul mat på vårfestivaler over hele landet. Ugifte kvinner ofte tar på gule klær for å tiltrekke seg en mann og holde onde ånder unna.

Betydningen av farge i buddhismen

Hovedfargene som er involvert i buddhismen, er blå, svart, hvit, rød, grønn og gul, og hver farge unntatt for svart, blir tildelt en bestemt Buddha-gud. Grønt for eksempel, betegner ungdom, kraft, handling (karma) og harmoni. Fordi det er fargen i midten av spekteret, representerer det også balanse og er tilknyttet visuelt med de frodige trærne – og er derfor også en vårfarge!

håndlagt-grønn-ullkuleteppe

Nepalske farger i ditt hjem

Hvis du nå har fått lyst å introdusere fargene av Nepal i hjemmet ditt, er det bare å ta en titt på vår kolleksjon av nepalske tepper. Uansett om du velger en vårfarge som grønn eller gul, eller om du foretrekker pastellfarger, så har vi en hel del håndlagte ullkuletepper å velge mellom som forhåpentligvis gir deg mye glade nå på våren!

Sjekk ut Pinterest, Instagram og Facebook for mer flotte bilder av ullkuleteppene våre.

Posted in News By Vanessa

Bærekraftige tepper fra Tyrkia

onsdag 14. mars 2018 10.18.45 Europe/Paris

I de siste årene har en ny trend kommet fram i teppeindustrien som innebærer at eldre tepper får nytt liv for å utfylle det moderne hjemmet. I en tid der bærekraft og «hygge» er en av de største livsstilstrendene, har patchwork-tepper derfor blitt svært populære. Ikke bare fordi patchwork-tepper er svært bærekraftig, men også fordi de legger til litt farge inn i våre liv. I denne artikkelen vil vi derfor gjerne fortelle deg mer om patchwork-tepper fra Tyrkia.

Hvorfor skal du velge et patchwork-teppe?

Fordi de er vakre, bærekraftige, håndlagde og rimelige!

håndlagde-gjenfargede-patchwork-tepper

Selv om gjenbruk av produkter har blitt populær over hele verden, så ble patchwork-tepper først utviklet i Tyrkia, og det er her at du finner de beste verkene, laget med autentiske håndknyttede antikke tepper. Gjenbruk er ikke er noe nytt i Tyrkia, der husholdningsartikler er vanligvis reparert i stedet for å kastet – og det samme gjelder gjenfargede patchwork tepper.

Hva er fordelene med et gjenfargede patchwork-teppe?

Patchwork tepper tilfører omgivelsene både varme og karakter. Du vil elske disse teppene, hvor gamle tradisjonelle blomstermønstre og geometriske former skinner gjennom de nye, spennende fargetonene. Disse håndknyttede teppene er veldig slitesterke, og du vil kunne glede deg over dem i mange år fremover.

Hvordan er patchwork-tepper laget?

Patchwork-tepper er kunstferdig satt sammen av gamle teppestykker. Det første trinnet er å finne gamle tepper av høy kvalitet. Deretter starter arbeidet med å nøytralisere de gamle fargene. De fargenøytrale teppene blir gjenfarget med en ny farge.

bærekraftige-patchwork-tepper-fra-tyrkia

Så vasker og skyller våre flinke håndverkere dem grundig og de gjenfargede teppene blir tørket i solen. Neste trinnet er å skjære dem i biter. Bitene blir så satt sammen og merket, og deretter er teppet klart til å sys sammen for hånd. Det er nå vi kan se det nye patchworkteppet begynne å ta form. Når bitene er sydd sammen, blir teppet montert på et slitesterkt bakstykke av ren bomull og kantet for hånd. Før teppet blir sendt til kunden, foretar vi hos Sukhi en grundig kvalitetskontroll for å sikre at alt er som det skal.

Våre kolleksjoner

Her hos Sukhi tilbyr vi håndlagde patchwork-tepper fra Tyrkia. Hvert og ett av patchwork-teppene våre er et helt spesielt og unikt stykke brukskunst.Vi har fire forskjellige kolleksjoner patchwork tepper og tilbyr teppene i til og med 14 forskjellige farger. Alle teppene våre er blitt laget med kjærlighet av vår team i Istanbul.

Sjekk ut Pinterest, Instagram og Facebook for mer flotte bilder av patchwork-teppene våre.

Posted in News By Vanessa

Alt du trenger å vite om tyrkiske tepper

tirsdag 6. mars 2018 10.11.37 Europe/Paris

Tepper er en viktig del av kulturen i Tyrkia og har vært populært i landet i flere århundrer. Å eie et teppe fra Tyrkia har lenge vært en statussymbol for mange siden produksjonen av tyrkiske patchwork-tepper krever mye energi og tid. I dette blogginnlegg ønsker vi å fortelle deg alt du trenger å vite om tepper fra Tyrkia, enten du har lyst å kjøpe et slikt teppe selv eller bare ønsker å lære mer om den tyrkiske kulturen.

Historien av patchwork-tepper i Tyrkia

Tepper har vært en viktig del av det daglige livet til det nomadiske tyrkiske befolkningen i mange århundrer. Det eldste teppet vi vet om, har faktiskt blitt lagd i 7000 f.Kr.! Folk brukte tepper på veggene og gulvet i deres telt og senere stenhus, for å ha det varmere og koseligere.

multi-farge-tyrkisk-patchwork-teppet

I medelålder begynte kvinner med å bruke teppelagingen som en måte å uttrykke hva de føler og en måte gjennom å fortelle historier. Det sies at fargene som ble brukt i de forskjellige teppene gjenspeiler hva kvinnen tenkte og følte når teppet ble produsert.

Patchwork-tepper i dag

Patchwork-tepper er fortsatt en viktig del av den tyrkiske kulturen og man kan neppe besøke markedet i Istanbul uten å finne tusenvis av tepper på salg. Også i dag brukes teppene for å gjøre hjemmet varmere og koseligere og vi håper at du finner akkurat det teppet du ønsker her hos Sukhi.

Vi har et stort utvalg av patchwork-tepper, blant annet finner du her også det miljøvennlige alternativet som er et Hamp patchwork-teppe. Hvis du derimot leter etter noe som er veldig fargerik, kommer du å elske våre Kelim og Caput kolleksjoner. Disse er svært allsidige og kan brukes på forskjellige måter i ulike deler av huset.

vintage-designer-patchwork-teppet

Kelim patchwork-teppene blir satt sammen av stykker av 35-60 år gamle autentiske tepper mens Caput teppene blir laget av geiteull og vanlig ull, noe som gir dem et veldig mykt utseende. Uansett hvilket teppe du kjøper, så står en dyktig håndverker bak det, som har brukt mye tid, energi og kjærlighet på å lage akkurat det teppet du ønsker, slikt at du har mye glede med ditt eget teppe fra Tyrkia i årene fremover.

Sjekk ut Pinterest, Instagram og Facebook for mer flotte bilder av patchwork-teppene våre.

Posted in News By Vanessa

Sukhi og barn - Tepper til hele familien

tirsdag 20. februar 2018 15.29.18 Europe/Paris

Visste du at Sukhi-tepper egner seg ikke bare hvis du har kjæledyr som vi har forklart i forrige blogginnlegg, men også hvis du har eller ønsker deg barn? Utsmykningen av barnerommet er veldig viktig for foreldrene - det skal ikke bare være praktisk, men det skal også skal se flott ut og være allergivennlig.

Fordeler av et Sukhi-teppe

Vi hos Sukhi ønsker å møte disse forventningene og har derfor en vakker kolleksjon av filttepper som er fri for kjemikalier og som passer til enhver barnerom. Fortsett å lese for å finne ut hvorfor våre tepper er det beste valget når det gjelder tepper hvis man har barn.

fargerike-myke-tepper-til-barn

Våre filtkuletepper fra Nepal absorberer støy og støv, demper fotspor og gir babyen en myk overflate for kryping. Alle teppene er miljøvennlige og er håndlaget i små verksteder i Nepal eksklusivt av kvinner, som mottar rettferdig lønn for å belønne deres fantastiske arbeid.

Hvordan et Sukhi-teppe varer så lenge som mulig

Når man eier et teppe fra Sukhi og har et lite spedbarn i huset, så er det unngåelig at teppet noen gang blir skittent og trenger å vaskes. En av de enkleste tingene man kan gjøre, er å snu teppet fra tid til tid, ca. hver 6. måned. Ved å snu teppet fra tid til tid, så sikrer du at det slites jevnere og at det derfor varer lengre.

Det du bør gjøre når du mottar teppet ditt, er å støvsuge det grundig for å bli kvitt løse partikler som sitter igjen fra produksjonen og forsendelse. Du bør også støvsuge det regelmessig for å holde det fritt for støv og skitt. Teppet er verdifullt og det bør tas vare på. Gjør du det, så holder det seg vakkert i mange år.

tepper-til-lek-og-barnrommet

Kan man vaske et Sukhi-teppe?

Hvis du absolutt må vaske teppet ditt, når støvsuging ikke lenger fungerer, så anbefaler vi å gjøre det på en varm og solrik dag – altså kanskje ikke under den norske vinteren. Ta ullteppet ditt på et uteområde og spyl det med hageslangen. Deretter gnir du det forsiktig med en svamp som er dyppet i utvannet vaskemiddel for ull eller Zalo. Til slutt skyller du det og fjern alle såperestene. Deretter tørk det fort og grundig.

Hvis du følger alle disse rådene, så vil et Sukhi-teppe passe inn hvor som helst, også med barna.

Sjekk ut PinterestInstagram og Facebook for mer flotte bilder av teppene våre!

Posted in News By Vanessa

Vare 1 til 10 av totalt 46

per side
Side:
  1. 1
  2. 2