• OM OSS
  • HJELP
  • Konto
  • Ønskeliste
  • KURV
  • IDÉER
Om å lage chunky ulltepper og strikkede ulltepper

Enestående håndverk, den beste ulla som finnes, og ekte kjærlighet. Disse tre går hånd i hånd for å skape våre myke og gode tepper.

Bare gå over teppet. Kjenn hvordan det føles under føttene dine. Varmt og deilig, og ikke minst mykt. Teppene kan snus, og er laget for å vare i mange tiår.

Med en kikk på et av våre tepper vil du kunne se at dette er ordentlige tepper, laget med kjærlighet. Et teppe fra Sukhi tar tid, og håndverkerne våre brenner virkelig for tradisjonene de ivaretar. La oss nå ta en nærmere kikk på denne prosessen.

Første steg – Verdens flotteste ull

Et fantastisk ullteppe trenger fantastisk ull. Her hos Sukhi brenner vi for å bruke materiale av den aller beste kvaliteten, og dette gjelder spesielt ulla vi bruker. Det er selvfølgelig dette som gjør at våre håndverkere virkelig kan utnytte talentet sitt.

Våre chunky og strikkede ulltepper er laget med den tjukkeste ulla fra New Zealand. Ulla er både allergifri og ren, og vi elsker at den er Fair Trade.

For å få det beste ut av ulla må man selvfølgelig behandle den med omhu. Ulla må kardes, børstes og spunnes til det mykeste garn. Alt dette er gjort for hånd hos Sukhi! Dette er med på å gi teppene våre den helt spesielle mykheten, samt å sikre varighet.

Våre håndverkere bruker såpevann for å tove garnet, og dette skaper tepper som varer, og som ikke røyter. Etter denne prosessen er garnet lagt i kaldt vann, og forsiktig renset.

Andre steg – ekstremt store strikkepinner

La oss se på den neste delen av prosessen for å lage våre chunky og strikkede ulltepper. Våre håndverkere bruker ekstremt store pinner for å virkelig få til det vakre utseendet på disse teppene. Dette er håndlagde tepper av den beste kvaliteten.

Tredje steg – Nøsting

Deretter må håndverkerne maske av ulla, som nå er blitt til garn. De finner enden på garnet, som til slutt blir brettet inn i midten av nøstet de nå har laget. Dette innebærer også å lage masker, og håndverkerne lager en løkke som om de skal knyte en knute. Til slutt strammer de inn knuten, for å fullføre tredje steg.

Fjerde steg – Strikketid

Det er på tide å begynne å strikke! Teknikken brukt her er ikke ulik strikkingen du kjenner til, med et stort unntak. Strikkepinnene våre håndverkere bruker er gigantiske, og flere ganger større enn vanlige strikkepinner.

Femte steg – avmasking

Når alle maskene er strikket over til strikkepinnen i venstre hånd og det er på tide å maske av, følger håndverkerne en enkel teknikk. Her beholder de to masker på den høyre strikkepinnen, før de deretter lukker av.

Sjette steg – nye masker

Nå er det på tide for våre håndverkere å legge opp nye masker. Dette fortsetter de med helt til enden av raden. En rad ender når det bare er en maske igjen på den høyre pinnen.

Syvende steg – klippe tråden

Mot slutten av kunstverket sitt vil håndverkeren klippe av enden på garnet. Enden vil deretter dras gjennom den siste masken.

Forskjellene mellom våre chunky og våre strikkede ulltepper

Begge teppene er helt nydelige, og svært populære. Hovedforskjellen er at de chunky ullteppene er ganske mye tykkere enn de strikkede teppene. Ulla vi bruker er av svært høy kvalitet, og er både vakker å se og ta på.

Dette lar våre håndverkere virkelig vise fram sine ferdigheter og talenter. Disse tykke teppene vil gjøre rommet ditt både varmere og mer livlig.

De forskjellige strikketeknikkene som er brukt for de to teppetypene er tydelige. Du vil enkelt kunne se forskjeller i teknikk og design på de chunky og de strikkede ullteppene våre.

Det er også andre forskjeller å finne blant teppene. Strikkede ulltepper føles strammere og sterkere enn de chunky teppene, mens de chunky teppene føles mykere og løsere.

Våre erfarne og dyktige håndverkere kan lage firkantede tepper i et stort utvalg av forskjellige farger. Hvert eneste teppe de lager er et kunstverk, og ingen to tepper vil være like. Disse teppene er laget for hånd med kjærlighet og iver.

Dra hånden over teppet ditt, og ta en god titt på det intrikate designet. Etterpå vil ingen andre tepper være bra nok.