• OM OSS
  • HJELP
  • Konto
  • Ønskeliste
  • KURV
  • IDÉER
Om å lage håndknytte og håndtuftede tepper

Sukhi sine håndknyttede og håndtuftede tepper er laget av de beste håndverkere innen teppemaking. Våre håndverkere får godt lønn og arbeider under svært gode forhold.

sosial-effekt-håndarbeidet-Orientalske-tepper

De to stilene er ikke like av den grunn. Disse teppene er laget med forskjellige teknikker. I tillegg er tiden og kreftene som kreves for å lage teppene ulike.

Vi får ofte spørsmål om hva forskjellene er, og går derfor inn i detalj!

Hvordan er håndknyttede tepper laget?

Våre håndknyttede tepper er laget med eldgamle teknikker innen teppemaking. Håndverkerne våre lager disse fra flere forskjellige biter av ull, og ved bruk av en vevstol.

Hvordan-er-håndknyttede-tepper-laget-teppemaking

Arbeidet med disse teppene tar tid, og krever stor forsiktighet. Prosessen gjennomføres av håndverkere med lang erfaring og fantastiske ferdigheter. Til slutt sitter de igjen med et kunstverk av et teppe. Disse teppene er virkelig noe av det beste en kan kjøpe for penger.

Vi tror at ethvert teppe starter med materialet det er laget av. Derfor bruker vi bare det beste av det beste når det kommer til kvalitet, bærekraft og varighet. Vi bruker silke av bambus og ull, og disse materialene er med på å skape de flotteste håndknyttede teppene som finnes.

Når vi har funnet materialet blir ulla kardet og renset. Deretter vil våre håndverkere spinne den til det vakreste garn.

Videre må ulla, som nå er garn, farges til de vakre fargene du ser i Sukhi sine tepper. Vi legger stor vekt på denne prosessen, og håndverkerne tar den svært alvorlig. Det er her vi skaper alle de flotte fargene i teppene våre!

bruker -silke-av-bambus-og-ulla-garn-moderneorientalske-tepper

Til slutt starter den delen av prosessen som krever mest konsentrasjon fra våre håndverkere. De skal nemlig starte vevingsprosessen.

Et håndknyttet teppe er vevd for hånd. Det er ingen snarveier eller maskiner. Vi har vevstoler som er spesialdesignet for nettopp dette, og våre håndverkere arbeider flittig.

Håndverkerne knyter sterke tråder inn i vevstolen, slik at den kan minne om en harpe. Det er disse trådene som til slutt ender som frynsene langs teppet. Veften er tråder som deretter krysser disse sterke trådene horisontalt. Alle trådene er plassert slik at de skaper et sterkt grunnlag i teppet.

Videre begynner selve håndarbeidet. Håndverkerne tar knuter av ull, som de knytter inn i trådene som krysser veven vertikalt og horisontalt. Til slutt klippes den av til den tykkelsen teppet skal ha. Vil du vite noe morsomt? Våre håndverkere kan knyte tretti slike teppeknuter i minuttet! Noen dager knyter de opptil 10 000!

Orientalske-tepper-knyttedetepper

Det er viktig å huske at våre tepper har svært intrikate og detaljerte mønster, og at disse teppene kan ta svært lang tid å fullføre.

Når jobben er gjort må teppene vaskes. Denne prosessen får fram det vakre skinnet du finner i garn fra ull av svært høy kvalitet. Det er også her støvpartikler og mulig smuss blir fjernet fra teppet. Til slutt er teppene klare for å trimmes og jevnes ut, slik at du virkelig får et kunstverk på døra.

Der har du prosessen, kort fortalt. Hvert eneste teppe er helt unikt, og du vil ikke finne noen andre som har det helt samme teppet som deg.

Hvordan er håndtuftede tepper laget?

Håndtuftede tepper er ganske forskjellig laget. De er, naturligvis, også laget for hånd. Dette gjelder for alle teppene du får fra oss i Sukhi. Vil du vite hva den største forskjellen er? De håndtuftede teppene er ikke laget ved å knyte knuter. Dette gjør at de kan lages raskere, og er derfor ikke like dyre. Kvaliteten er selvfølgelig like bra.

Det finnes håndtuftede tepper produsert av maskiner. Husk at disse får du ikke hos oss, da alt er håndlaget.

Rahit-Håndtuftede-indiske-tepper

Disse teppene er laget med et verktøy tilpasset teknikken som brukes. Verktøyet er kalt en tuftepistol, og brukes til å dytte løkkene av garnet gjennom grunnlaget i teppet. Grunnlaget vil ha et omriss av hvordan designet blir seende ut til slutt.

Som nevnt blir løkkene dyttet gjennom teppegrunnlaget ved hjelp av tuftepistolen. Deretter legger håndverkerne på enda et grunnlag, nesten som et form for lerret. Dette laget er limt på med en lateks-lim, som deretter gis tid til å tørke fullstendig. Til slutt blir enda et beskyttende lag limt på teppets underside.

Det aller siste steget i prosessen innebærer at teppet klippes. Her blir alle løkkene klipt over, slik at hele teppet er dekket av myke tråder. Det er også her håndverkeren sørger for at alle trådene i tepper er av samme lengde.

Disse teppene vil ikke kunne skryte av den unike kvaliteten av de håndknyttede teppene, som er en svært tidkrevende og detaljert prosess. Men disse teppene er også håndlagde tepper av god kvalitet.