• OM OSS
  • HJELP
  • Konto
  • Ønskeliste
  • KURV
  • IDÉER
Om Beni Ourain tepper fra Marokko

Elsker du tradisjonelle stilarter? Ønsker du et teppe som kan vare i flere generasjoner? Da har vi noe helt spesielt for deg.

om beni ourain-sukhi

Beni Ourain tepper er sannsynligvis de mest komfortable teppene du noensinne vil komme bort i. De er laget av 100% saueull og er 100% ufarget.

Disse teppene er perfekte for alle som setter pris på det genuine og naturlige. De utstråler varme og luksus. Beni Ourain kjennetegnes spesielt av fargen, kremhvit, med enkle brunsvarte rute- og strekmønstre, inspirert av tradisjonell berber-symbolikk. Dette er tepper med klassiske design som passer overalt.

Når du leter etter noe lunt for føttene dine, eller for å holde deg varm om natten, er disse flotte teppene ideelle.

Historien bak Berbertepper

Berberne er de opprinnelige innbyggerne i Nord-Afrika. De er oppdelt i flere stammer, og Beni Ourain er en av dem. De lever høyt oppe i Atlasfjellene i Marokko. Berbere har laget håndvevede tepper for å beskytte seg mot kulden i fjellene i generasjoner. Opprinnelig ble teppene laget som liggeunderlag og til å ha over seg, ikke til å ha på gulvet. Dette forklarer den løsere strukturen i teppene.

Tepper fra spesielle sauer

I Atlasfjellene lever en spesiell, gammel sauerase. Sauene er små og hardføre, og har som oftest hvit kropp og sort hode. De streifer fritt omkring i de ulendte Atlasfjellene. Pelsen deres gir ull av enestående kvalitet,

Teppene våre er håndlaget av ull fra denne spesielle sauerasen, og dette bidrar til å gjøre Sukhis Beni Ourain tepper så spesielle.

om beni ourain-sukhi

Helt naturlig og autentisk

Har du sansen for autentiske, rustiske tepper? Da vil du like Beni Ourain. Disse flotte teppene har elegante minimalistisk design i sort og hvitt som passer perfekt inn i moderne norske hjem. De bygger bro mellom kulturarven fra det berbiske fjellfolket og moderne norsk interiør.

Invester i klassisk marokkansk kultur, og bring varme inn i hjemmet ditt.

En bit av Marokkos sjel

Teppemakernes eget liv er en del av prosessen. Det er vanligvis kvinner som vever disse tepper. De bruker gamle symboler for å legge elementer fra sin egen virkelighet inn i designen.

Det kan være referanser til naturlige hendelser. Noen ganger vil de gjenspeile dagliglivet.Vi har sett design om fødsel, fruktbarhet, natur og femininitet.Vi har sett historier om livet på landsbygda og personlige holdninger dukke opp i symbolene.