• OM OSS
  • HJELP
  • Konto
  • Ønskeliste
  • KURV
  • IDÉER
Om moderne, orientalske tepper

Orientalske tepper har i hundrevis av år blitt anerkjent for deres vakre utseende og at de varer utrolig lenge. Siden antikken har orientalske tepper blitt sett på som kjære og dyrebare eiendeler. Det er ikke mange ting en kan eie som kan si det samme!

Hvorfor vi elsker orientalske tepper

Orientalske tepper kan komme fra blant annet India, Tyrkia, Persia, Nepal, og det er en tradisjon innen teppemaking som virkelig har overlevd gjennom tidene. Sukhi er stolte over å videreføre og ivareta denne kulturarven.

Orientalske tepper kan sies å spre en form for varme og kos. Bak hvert teppe finner du den detaljerte og intrikate kunsten som er å lage tepper. Dette er grunnen til at tepper kan kalles funksjonelle kunstverk. Verdien til en slik investering vil derfor bare øke gjennom tidene.

Tradisjonene rundt håndlagde tepper

I India går denne tradisjonen flere hundre år tilbake, og de mest intrikate og komplekse teppene ble laget i det vi i dag kaller Mogulriket. Gjennom tidene har indiske tepper utviklet sin helt egen stil og personlighet.

Indiske tepper kan i dag gjenkjennes på sine vevde mønster og blomstrende detaljer. De kjennetegnes også ved tettvevde farger og nøysomheten som hører til håndverket. Valg av materiale, fargesorter og vevsmetode blir gjort med stor nøysomhet.

Resultatet av dette er et levende og detaljert teppedesign en kan gjenkjenne overalt. Disse teppene kan passe inn i et hvilket som helst hjem.

Tradisjonene-rundt-håndlagde-teppe

Orientalske tepper og Sukhi

Våre indiske tepper blir laget av naturlige og bærekraftige materialer. Dette betyr at du vil finne naturlige farger og garn som varer. Det som gjør våre fair trade-tepper enda mer attraktive, er at vi også støtter opp om livene til våre håndverkere.

Forskjellen mellom knyttede og håndtuftede tepper

Våre håndverkere er stolte over å kunne lage både knyttede og tuftede tepper, og begge metodene er gjort for hånd. Hver av metodene har sin egen sjarm, og er prissatt som følge av deres skjønnhet. Alle teppene har dog sin egen unike utseende og dybde som vi skal forklare.

Forskjellen-mellom-knyttede-og-håndtuftede-tepper

Håndknyttede orientalske tepper

Mange sier at orientalske tepper som er knyttet for hånd er de vakreste teppene som finnes. Det gir ekstra mening når man vet hvor komplekse teppene virkelig er. Å lære denne formen for håndverk tar lang tid, mye trening og øvelse. Å lage teppene for hånd er naturligvis en svært tidkrevende prosess.

Håndknyttede tepper er virkelig kunstverk. Teppene blir arvet fra generasjon til generasjon, og blir sett på som familieskatter.

Forskjellen-mellom-knyttede-og-håndtuftede-tepper

Håndtuftede orientalske tepper

Håndtuftede tepper er selvfølgelig også vakre, men krever mindre intensivt arbeid for å fullføres. De er det perfekte valget for de som ikke er helt klare til å investere i et teppe som er knyttet for hånd.

Vi i Sukhi er stolte over at begge teppene varer imponerende lenge og er svært vakre. Teppene våre vil garantert vare ut tiden så lenge de blir tatt godt vare på.

Ta en god kikk på de forskjellige teppene før du bestemmer deg for hvilken investering du er klar for, og hvilket kunstnerisk håndverk du foretrekker. Vi er sikre på at du kommer til å ta rett beslutning.

Håndtuftede-orientalske-tepper

Orientalske tepper er avhengige av utmerket materiale

Sukhi bruker bare det beste når det kommer til materiale. Det vil si at vi velger de flotteste, mest bærekraftige og sunneste stoffene og trådene til teppene våre. Jo bedre kvaliteten på materialet er, jo bedre blir kvaliteten på teppet. Dette tror vi på og det er et prinsipp vi aldri kommer til å vike fra.

Vi bruker bambussilke og naturlig ull av den høyeste kvaliteten. Stol på oss, du kommer til å merke forskjell.

Silke av bambus er en nyere type silke som medvirker til at teppene har et skinnende preg. Til tross for at stoffet er moderne, vokser det fort i popularitet, og har vist seg til å være mer miljøvennlig og bærekraftig enn andre alternativer.

Bambus kan vokse opp til 21 meter i året, og bruker svært lite ressurser. Tradisjonelt kommer silke fra silkeormen, men ved bruk av bambus er det ikke lenger nødvendig å utnytte insekter for stoffet. Silken har mange gode egenskaper, og vi i Sukhi er glade over å kunne bruke en mer miljøvennlig tilnærming til teppene våre.

Orientalske-tepper-er-avhengige-av-utmerket-materiale

Våre dyktige vevere

Vårt mål her hos Sukhi er å alltid levere det aller beste til deg. Våre vevere er de aller beste, og har igjen og igjen bevist at de eksperter i sitt håndverk.

Talentet deres gjennomsyrer teppene de lager gjennom kompleksitet og design, og vi oppfordrer deg til å ta en nærmere kikk på nettopp designet av teppene våre. Dette er den aller beste måten å forstå hvor talentfulle og dyktige våre utvalgte håndverkere er.

Våre-dyktige-vevere-orientalske-tepper

Tetthet og kvalitet

Tettheten til et teppe bestemmes utifra hvor mange knuter en håndverker har klart å få på plass på et lite område. Jo flere knuter, jo høyere tetthet, og jo bedre kvalitet har teppet. Våre håndlagde tepper har svært høy tetthet, som igjen er en indikasjon på et svært godt håndverk. Dette er på hvert teppe definert på baksiden, og vil stå som ‘KPSI’. Dette står for ‘Knots Per Square Inch’, og vil fortelle deg om tettheten til teppet ditt.

Vi bruker et system for kvalitetstesting og rangering av tepper, definert av to tall. Det første beskriver antall knuter i 9/10-deler av en tomme, målt på teppets bredside. Det andre vil fortelle antall knuter fordelt på 4 og en halv tomme, målt på teppets langside.

Dette er med på å definere den høye kvaliteten til teppene våre. Sukhi sine tepper scorer 10/10 på kvalitet, og har 100 knuter per tomme (kvadrat)! Dette betyr at vi på en kvadratmeter har hele 155 000 knuter, og er et bevis på at våre vevere jobber hardt og gir det beste resultatet!

KPSI-Knot-Per-Square-Inch-Tetthet-og-kvalitet

Den mørke og den lyse siden på teppet ditt

Alle orientalske tepper som er knyttet for hånd, har en side som blir kalt for den ‘lyse’ siden og en for den ‘mørke’ siden. Vi skal forklare deg hvorfor.

Fibrene i et teppe er lagt ut i en svært nøyaktig vinkel. Dette betyr at de kommer til å reflektere eller absorbere lys, alt etter hvilken side av fibrene lyset treffer. Siden alle fibrene ligger i samme vinkel, vil hele siden av teppet enten absorbere eller reflektere lyset, og du vil oppleve et svært vakkert syn! Fargene i teppet ditt vil derfor fremstå som flere toner lysere eller mørkere, alt etter hvor du står.

Vi er svært stolte over dette nivået av håndverk, og at denne prosessen er like viktig i hvert eneste teppe.

Den-mørke-og-den-lyse-siden-på-teppet-ditt

Hva er luggretning og hva har det å si?

Når du stryker hånden din over et teppe føler du luggretningen. Hvordan dette føles kan fortelle deg mye om teppet ditt og prosessen når det ble laget. Dersom luggretningen er glatt vet vi at dette er teppet sin mørke side, og om luggen er mer ru er det den lyse siden du føler.

Disse forskjellene kan du også finne ved å se på teppet, og vi foreslår at du tar luggretningen til vurdering når du skal velge design av teppe. Har du et mørkt rom? Da anbefaler vi at du legger teppet ditt med den lyse siden nær inngangen. Dette er en gammel hemmelighet blant interiørdesignere, og kommer til å gjøre forskjell i rommet ditt.