• OM OSS
  • HJELP
  • Konto
  • Ønskeliste
  • KURV
  • IDÉER
Om patchwork tepper

Sukhi patchwork tepper blir håndlaget i Tyrkia. Denne regionen er berømt for tepper i verdensklasse.Vi tror du snart vil forstå hvorfor! Sukhi patchwork tepper er morsomme og fargerike. Disse teppene er sydd sammen av biter av gamle, håndknyttede tepper. Sluttresultatet er et helt unikt kunstverk.

gjenfargede patchwork tepper tradisjonelle sukhi

Lang teppetradisjon

Tyrkiske tepper har en lang tradisjon. Sukhi er glad over å kunne bidra til å videreføre og utvikle denne håndverkstradisjonen. Vi jobber direkte med de som lager patchwork tepper i Tyrkia. På den måten unngår vi fordyrende mellomledd. Sukhi har heller ingen lagre eller butikklokaler. Fordi vi har lave utgifter, kan vi holde prisene lave.

Våre kolleksjoner

Hvert og ett av patchwork teppene våre er et helt spesielt og unikt stykke brukskunst.Vi har fire forskjellige kolleksjoner patchwork tepper. Alle teppene våre har god håndverksmessig utførelse og er blitt laget med kjærlighet.

1. Gjenfargede patchwork tepper

Disse teppene er kunstferdig satt sammen av gamle teppestykker. Etter å ha blitt fargenøytralisert, blir teppene gjenfarget. Mønstrene forblir og gir teppet en nydelig patina. Det at de blir farget på nytt, gir dem spennende fargetoner og en helt spesiell sjarm. Den gjennomgående og unike fargepaletten gir teppene en ny, trendy look. Patchwork teppene lages av dyktige håndverkere i Tyrkia. Selv om de kommer fra en annen kultur, passer disse livlige teppene perfekt inn i moderne norske hjem. Patchwork tepper tilfører omgivelsene både varme og karakter. Vakrere fargesammensetninger skal man lete lenge etter.  Sukhi har 14 forskjellige farger. Disse spennende fargetonene er helt særegne.Overfargede tepper er en fusjon mellom tidløse orientalske teppetradisjoner og ny og moderne design. Du vil elske disse vintageteppene, hvor gamle tradisjonelle blomstermønstre og geometriske former skinner gjennom de nye, spennende fargetonene. Disse håndknyttede teppene er veldig slitesterke, og du vil kunne glede deg over dem i mange år fremover.

gjenfargede patchwork tepper sukhi

2. Kelim patchwork tepper

Kelim-tepper var tradisjonelt nomadenes brukstepper og ble brukt på mange forskjellige måter, f. eks som vegg- og bunndekke i teltene og som saldekke. Mange elsker det rustikke utseendet. Teppene er ikke knyttet, men flatvevde. De egner seg godt under spisebord, for den flate, vevde overflaten gjør det enkelt å flytte på stolene. Har du sansen for vintage produkter? Våre Kelim patchwork tepper er satt sammen av stykker fra autentiske gamle tepper som er 35-60 år gamle. De originale teppene har blitt klippet opp, og biter montert i nye mønstre på kraftige bomullsbaksider. De er svært slitesterke. Kelim-teppene våre er laget av 50% geiteull og 50% bomull. Dette, og den spesielle flatvevde teknikken, gir dem et unikt utseende. Kelim gir lunhet og karakter og passer inn i ulike miljøer og interiørstiler. De er et blikkfang, og kan gi liv til et ellers anonymt rom. Disse teppene er svært allsidige og kan brukes på forskjellige måter i ulike deler av huset. Kelim patchwork teppene er tilgjengelige i fem flotte farger, og hvert teppe avspeiler den enkelte tyrkiske teppemakerens personlighet og kreativitet.

kelim-patchwork-sukhi

3. Caput patchwork tepper

Stripete Caput tepper er også laget i Tyrkia. I likhet med alle andre Sukhi tepper, er de laget for hånd av dyktige håndverkere. Disse teppene er kunstferdig satt sammen av ensfarget Kelim laget av brunsort geiteull som blir vevet sammen med ull. Sluttresultatet er et stripete teppe med et veldig naturlig og mykt utseende. Noe av det som gjør Sukhis Caput-tepper helt unike, er at vi bruker vakre tepper som er mellom 35 og 60 år gamle som utgangspunkt. Kelim er naturlige og nøytrale tepper, og passer inn i de fleste omgivelser Det er 7 forskjellige lekre farger å velge mellom, deriblant pastellfarger. Vi elsker denne blandingen av bomull og geiteull. Caput-tepper er håndvevde med kjærlighet og omhu. Vi er overbevist om at du vil like dem.

caput-patchwork-tepper-sukhi

4. Hamp patchwork tepper

Hamp er et av naturens mest holdbare materialer. Sukhis helt naturlige ensfargede hamptepper er laget av 100% naturlig hamp. Er du ute etter noe miljøvennlig? Hamptepper er et av de mest naturlige og anvendelige gulvalternativene som finnes. Disse håndvevde teppene er mellom 35 og 60 år gamle, og alderen gir dem patina og sjarm. Vi ser at mange interiørarkitekter og arkitekter tiltrekkes av hamp patchwork tepper. De verdsetter deres holdbarhet og allsidighet. Sukhis hamptepper har en flott patchworkdesign. Hvert teppe har uregelmessigheter som gjør det unikt og levende. Du vil se små forskjeller i farge og tone. Det er dette som gir disse teppene personlighet og dybde. Sukhi patchwork tepper av hamp er vevet for hånd, og personligheten til håndverkerne skinner tydelig gjennom. Teppene kommer i tre forskjellige farger. Dette er tidløse tepper som passer inn nesten hvor som helst.

hamp-patchwork-rugs-sukhi