• OM OSS
  • HJELP
  • Konto
  • Ønskeliste
  • KURV
  • IDÉER
Slik lages Beni Ourain tepper

Hvordan blir et autentisk Beni Ourain teppe til? Den unike prosessen starter med ullen. Teppelagerne bruker den myke, krøllete ullen til en gammel sauerase fra fjellene i Marokko. Etter at sauene er klippet, blir ullen renset, kardet og spunnet.

beni-ourain-berber-sukhi

Karding og spinning for hånd

Ullen blir kardet for hånd, slik at alle hårene ligger i samme retning uten knuter. Så blir ullen håndspunnet til tråder som er perfekte for veving, og renningen spent opp. Når du kjøper et Sukhi berberteppe, vil hele teppet, også renningen, være laget av 100% naturlig ull.

Knytting av teppet

Når renningen er klar, kan selve vevingen og knyttingen begynne. Den tradisjonelle teknikken som brukes i Beni Ourain tepper er intrikat, og gir et teppe som er tett og holdbart og usedvanlig mykt. 

Karding og spinning for hånd

Klargjøring

Så blir teppet kuttet fra veven, luven jevnet, kantene vevet og sydd, og frynsene laget.

Vasking

I løpet av månedene det tar å lage teppet, blir ullen skitten. Den blir også hard av å være strammet til veven. Derfor blir teppet vasket og tørket flere ganger i solen, for å sikre at det er helt rent og mykt før det blir sendt av gårde.

beni-ourain-berber-carpet-sukhi.jpg

En makeløs prosess

Bak hvert berberteppe ligger det et enormt arbeid.

Hvert teppe tar mange uker og lage. I løpet av disse ukene er håndverkeren opptatt med å klippe sauene, rense, karde og spinne ullen, veve og knytte knute på knute. Sluttresultatet er et vakkert, meget ettertraktet stykke kunsthåndverk.

En kulturarv utviklet gjennom generasjoner

Å fremstille håndvevde Beni Ourain tepper er en kunst. Kunnskapen har gått i arv fra mor til datter i generasjoner.Du vil se fantastiske design. Mange gjenspeiler veverens eget liv.

De tradisjonelle berbersymbolene som ofte er vevet inn i Beni Ourain tepper representerer fødsel, fruktbarhet, natur, femininitet og religiøs tro. Noen av symbolene er beskyttelse mot onde ånder. 

Slik lages Beni Ourain tepper

Naturlige gulhvite og brunsorte fargetoner

Berbertepper er vevd av naturlig, ufarget saueull. Bunnfargen er den kremhvite ullen som dekker det meste av kroppen på sauene. 

Ved første øyekast kan mønsteret se sort ut. Men egentlig er det en mørk brun farge. Den mørke ullen kommer fra pelsen rundt sauens hode.

Beni Ourain tepper blir regnet som det mest eksklusive av alle berbertepper. De er laget av det som mange mener er verdens flotteste saueull. Sukhi er stolte av å bidra til å opprettholde denne tradisjonen.