• OM OSS
  • HJELP
  • Konto
  • Ønskeliste
  • KURV
  • IDÉER
Slik lages ullkuletepper

Å lage et ullkuletepper krever stor dyktighet. Det er en ferdighet som krever tålmodighet og fingerferdighet.

slik lages ullkuletepper-sukhi

Visste du at vårt team i Nepal ruller tusenvis av ullkuler omhyggelig for hånd? Vi tror resultatene taler for seg. Og våre nepalske håndverkere får alltid rettferdig betaling, vanligvis 2-3 ganger gjennomsnittlig lønn i området. De jobber på små verksted eller hjemmefra, og flere av dem har små barn.

Arbeidets fleksible art er et perfekt alternativ for unge mødre. Det gir dem mulighet til å arbeide hjemmefra og kombinere jobben med omsorgen for barna sine.

En ullkule blir til

Vil du vite mer om alt arbeidet og omsorgen som går inn i hvert eneste teppe? Da anbefaler vi deg å se denne videoen. Medarbeiderne våre ruller forsiktig den ene våte ullkulen etter den andre for hånd med såpevann. En viktig del av prosessen er å kontinuerlig rulle og skylle ullkulene. På den måten krymper kulen og får riktig form. Etter at ullkulen er ferdigrullet, legges den i kaldt vann og skylles. Denne prosessen blir gjentatt om og om igjen, helt til det er nok filtkuler til å lage et teppe.

Naturlig soltørret ull

Neste trinn er å legge filtkulene i solen for å tørke. Når de har tørket, begynner den omstendelige og svært tidkrevende syingen. Det kan gå med så mye som 10.000 små filtkuler for å lage et teppe. Det er mange detaljer og godt håndverk i hvert eneste Sukhi ullkuleteppe. Det er det som gjør disse teppene til unike, vakre kunsthåndverk

.