• OM OSS
  • HJELP
  • Konto
  • Ønskeliste
  • KURV
  • IDÉER
Vedlikehold

Vi bruker bare 100% ny og ren ull fra New Zealand. Dette fantastiske råmaterialet gjør det mulig for teamet vårt i Nepal å lage holdbare og vakre tepper. Ull er blant de mest allsidige fibrene som finnes, - den er spenstig, slitesterk og motstandsdyktig mot smuss og vann. Ull er også brannhemmende, takket være det høye innholdet av nitrogen og naturlig fuktighet. Det er ikke rart vi liker å jobbe med ull her hos Sukhi.

Støvsuging

Alt som skal til for å holde ullkuleteppet rent, er å riste det av og til og støvsuge det regelmessig. Støvsuging fjerner og løsner opp sand og rusk som kan skade fibrene. Ikke vær for hardhendt, og bruk støvsuger uten børste Når teppet er nytt, vil du kanskje se noen støvpartikler på undersiden av teppet. Disse støvpartiklene er bare såperester etter tovingen, og de forsvinner etter hvert.

Flekker og søl

Det er viktig å fjerne flekker så fort som mulig, før de setter seg. Fjern tørre flekker øyeblikkelig ved å skrape forsiktig mot midten av flekken med en skje. Prøv å trekke opp så mye som mulig av fuktig søl med en tørr klut. Deretter fukter du en klut med mildt såpevann og presser frsiktig. Så presser du med en tørr klut til overflødig væske er absorbert. Gjenta dette til flekken er borte. Vær varsom, og ikke gni. Da trenger flekken bare dypere inn. Er flekken der fortsatt etter at du har fulgt trinnene ovenfor? I så fall kan det være lurt å få teppet renset profesjonelt. Noen flekker kan være hardnakkede, selv for profesjonelle tepperensere. Hvis du skulle være så uheldig å få en flekk du ikke kan fjerne, er det fortsatt en løsning. Sukhi tepper er like flotte på begge sidene, så du kan bare snu teppet.