• OM OSS
  • HJELP
  • Konto
  • Ønskeliste
  • KURV
  • IDÉER
Vedlikehold

Støvsuging

Støvsug teppet regelmessig. Støvsuging fjerner og løsner sand og rusk før det trenger inn i fibrene og skader teppet, og bidrar til å forlenge teppets levetid. 

Når du støvsuger, bør du være varsom med sammenføyningene i patchwork teppet. Det er best å bruke støvsuger uten børste. Ikke vær for hardhendt. Naturfibre krever en mer forsiktig behandling enn tepper i syntetfibre. Støvsug i trådenes retning.

Flekkfjerning

Prøv å fjerne flekker så fort som mulig, før de setter seg. De fleste kjemiske rensemidler er ikke beregnet til å brukes på naturlige fibre. Vanlige rengjøringsmidler er for kraftige for naturlige materialer som ull og hamp, og det er det Sukhis tepper er laget av. Kjemiske rensemidler er heller ikke egnet for de naturlige fargene vi bruker. 

Hvis det har kommet en flekk, kan du først prøve å fjerne den med en tørr klut, eller ved å skrape forsiktig med en skje mot midten av flekken.

Hvis flekken ikke forsvinner, er neste skritt lunkent vann uten såpe. Klapp på flekken med en fuktig klut og sug umiddelbart opp væsken med en tørr klut eller papirhåndkle. Hvis dette ikke hjelper, kan du prøve samme fremgangsmåte med et par dråper Zalo i en kopp varmt vann. Avslutt med rent vann for å fjerne såperester. Ikke gni, da setter flekken seg bare dypere.

Hvis du får en fettflekk på teppet, kan du prøve å spraye på en blanding av vann og eddik eller salmiakk. La blandingen sitte på flekken i 2-3 minutter. Tørk så opp ved hjelp av en ren svamp eller klut. 

Noen ganger er det best å overlate flekkfjerning til fagfolk. Søl som blekk, tørket vin og maling er det sannsynligvis best å overlate til profesjonelle tepperensere.