• OM OSS
  • HJELP
  • Konto
  • Ønskeliste
  • KURV
  • IDÉER
Vedlikehold

Støvsuging

Støvsug Berberteppet ditt ofte. Men ikke bruk børste på støvsugeren. Det vil føre til loing, og det kan skade fibrene.  Vær varsom når du støvsuger. Husk de tre ordene: langsomt, jevnt og grundig.

Bruk en støvsuger med god sugekraft som kan fjerne smuss dypt opp fra teppet.

Flekkfjerning

Tørk opp søl og fjern flekker så fort som mulig. Prøv å trekke opp så mye som mulig av fuktig søl med en tørr klut. Deretter fukter du en klut med vann og presser forsiktig. Så presser du med en tørr klut til overflødig væske er absorbert. Gjenta dette til flekken er borte. Vær varsom, og ikke gni. Da trenger flekken bare dypere inn. Hvis vann ikke er nok, kan du bruke litt Zalo eller eddik. Husk å avslutte prosessen med rent vann.

Et annet råd er å helle litt natron eller potetmel på fuktige flekker for å prøve å suge opp fuktigheten fra teppet. La det sitte omtrent 20 sekunder, og deretter støvsuger du. Gjenta prosessen til natronet eller potetmelet ikke lengre absorberer væske.Men hva hvis du ender opp med inntørkede flekker på teppet fordi du ikke oppdaget dem raskt nok? Hvis det skulle skje, kan du fukte flekken med en klut med rent, kaldt vann. Du kan også prøve å blande litt Zalo eller eddik i vannet. Husk å avslutte med rent vann, og trekk ut så mye fuktighet som mulig.

Vaske teppet med vann

Vær veldig forsiktig med å vaske teppet, og sørg for å tørke det så raskt som mulig. Unngå for all del tørketrommel. Et Berberteppe er vevet på en unik måte, og kan fort ende opp med å holde på vann hvis teppet ikke tørkes omhyggelig. Det kan i verste fall føre til muggdannelse.