• OM OSS
  • HJELP
  • Konto
  • Ønskeliste
  • KURV
  • IDÉER
Vedlikehold

Snu teppet:

Ikke glem å dreie teppet rundt fra tid til annen. Dette bør gjøres minst hver 6. måned. Ved å rotere teppet, sikrer du at det slites jevnere.

Støvsuging:

  

Når du mottar teppet, bør du støvsuge det grundig. Det er en fordel å sørge for at det ikke sitter igjen noen løse partikler, og derved beskytte fibrene helt fra starten. Deretter anbefaler vi deg å støvsuge regelmessig. Dette forhindrer at sand og skitt bygger seg opp og ødelegger fibrene. Teppet ditt er verdifullt og bør tas godt vare på. Med regelmessig støvsuging vil det holde seg vakkert i mange, mange år.

Vaske tepper av ull

Det finnes mange metoder for å rengjøre og fjerne flekker fra tepper av ull. Hvis du støvsuger regelmessig og fjerner flekker før de setter seg, er det ikke nødvendig å vaske teppet. Hvis du av en eller annen grunn likevel vil vaske det, anbefaler vi følgende, en varm og solrik dag:

Hvis du har et uteområde med mulighet til det, spyler du teppet med en hageslange. Deretter gnir du det forsiktig med en svamp dyppet i utvannet vaskemiddel for ulle eller litt Zalo.

Til slutt skyller du såpen grundig ut av teppet. Sørg for å fjerne alle såperester. Tørk teppet så raskt og grundig du kan!

Tørk teppet umiddelbart

Tepper av ull må tørkes raskt og grundig. Prøv å bli kvitt så mye fuktighet som mulig ved å klemme den ut. Bruk gjerne tørre håndklær for å trekke ut fuktighet. Heng teppet deretter til tørk i solen. Uansett hva du gjør, er det en ting du aldri må gjøre. Ikke tørk teppet i tørketrommel!

Forhindre flekker fra å sette seg

Den beste måten å unngå vanskelige flekker, er å fjerne søl og smuss umiddelbart.

En utvannet vann- og eddikblanding gjør normalt susen. Ikke gni eller skrubb teppet. Det fører bare til at flekken trekker seg dypere inn, og kan skade fibrene.

Du kan også bruke tørr skumrens for ull. Men vær forsiktig med andre kjemiske tepperengjøringsprodukter. De er alt for kraftige, og ikke beregnet på naturfibre. De kan skade teppet.

Noen ganger kan det beste være å overlate jobben til profesjonelle tepperensere. Dette gjelder særlig for flekker som blekk, maling, inntørkede vinflekker og fettflekker.